2007 Pu-Erh Tuo Cha med rostat ris | Gott Grönt Te

2007 Pu-Erh tuo cha med rostat ris, noggrant packade i rispapper. En mycket fin lagrad fermenterad Pu-Erh från Yunnan, fyllig, mild och smakrik. Denna Pu-Erh har en aning rostat ris inblandat som ger en mjuk fyllighet till teet. En mycket välsmakandeTuo Cha!

I Kina är Pu-Erh en hälsodryck som sänker blodfetter och är bra för matsmältningen samt immunförsvaret. Kanske mest känt i väst som "bantningste". Eftersom Pu-Erh är ett lagrat te, blir smaken bara bättre och bättre med åren.

Dricks och bryggs med fördel tillsammans med Krysantemum blommor (eller krysantemum knoppar), som även dem har hälsoegenskaper.

Tillagning: Lägg teknappen i en tekanna eller Gaiwan 1,5-4 dl kokhett vatten (traditionell kinesisk bryggning ej mer än 1,5 dl). Häll på kokhett vatten och häll av vattnet igen efter 15 sek, en sköljning för att börja fukta upp det pressade teet. Häll på nytt vatten, låt dra ca 1 min, sila av när du häller upp. Kortare bryggtid 2-4 bryggningen, utöka bryggtiden från 5:e bryggningen allt efter smak.

Samma teknapp klarar 3-8 bryggningar beroende på bryggmetod.

 

Tillgängliga val